CORONAMAATREGELEN GRONDPLAN ONDERSTEUNEN Over ID+Art

Over iD+Art


ID+Art is een vereniging van zowel kunstkenners als enthousiaste kunstliefhebbers. Ons privé-initiatief wordt gerealiseerd op basis van vrijwilligerswerk. Bij ons vindt u verschillende kunstenaars en een grote variatie aan stijlen onder één dak. Wij bieden u een breed palet kunst van 1900 tot heden.

ID+Art heeft vanaf 10 juni 2005 officieel haar maatschappelijke zetel in het gerenoveerde neogotische Maaltebruggekasteel. De bijeenkomsten van de bestuursgroepen vinden er plaats en van daaruit wordt ook het tentoonstellingsbeleid van ID+Art-Gent vorm gegeven. De kunstvereniging organiseert er ook lezingen en exclusieve ontmoetingen met kunstenaars en belangstellenden. Tevens worden er discussiegroepen gehouden rond actuele thema’s. ID+Art bouwt ook een kunstbibliotheek en een kunstcollectie uit die door iedereen kan worden geconsulteerd.

Doelstellingen

  • Enerzijds beschouwen wij het als onze opdracht om hedendaagse kunstenaars van hoog artistiek niveau zuurstof te geven. Wij zoeken naar internationaal talent dat vernieuwend werk brengt. Anderzijds stimuleren wij talentrijke kunstenaars uit België. De zorgvuldig door ons geselecteerde kunstenaars promoten wij via verschillende kanalen.
  • Wij ijveren ervoor dat kunst toegankelijk en begrijpbaar is voor het brede publiek. Daarom focussen wij op projecten in openbare ruimten, zoals bijvoorbeeld ‘Kunst in de straat’ en ‘Kunst in het park’.
  • Ten slotte bieden wij aan kunstkenners en verzamelaars een forum voor ontmoetingen en discussies.

ID+ Art Gent

Maalte Art, Business & Conference Center
Maaltebruggekasteel
Kortrijksesteenweg 1023
9000 Gent

092428888