CORONAMAATREGELEN GRONDPLAN ONDERSTEUNEN Over ID+Art

Jean De Groote

Het artistieke parcours van Jean De Groote getuigt van een niet aflatende zoektocht naar schoonheid in het kleine alledaagse. Zijn manier van denken en in het leven staan is doordrongen van verwondering voor het gewone. Dit blijkt ook uit La Luce, een registratie van een banaal peertje dat al 40 jaar aan hetzelfde draadje in zijn atelier, zijn “monnikencel”, hangt. De kunstenaar koestert het als een kostbaar relikwie. Naast het object schilderde hij een deel van het plafond en de deur. Een referentie in welke vorm ook blijft achterwege. “De lamp beschouw ik als een illustratie van licht en leegte. Vorige week heb ik een oor geschilderd. Wie schildert er nu een oor? Het is zo nietsbetekenend, maar tegelijkertijd is het alles,” zegt De Groote. Het quarantainegevoel dat we de voorbije weken collectief hebben ervaren is voor mij niets nieuws. Mijn schilderijen ontstaan teruggetrokken in de ruimte, daar kom ik in contact met mijn diepe innerlijk.”

Contact informatie

https://www.jeandegroote.com
Jean De Groote.jpg

Jean De Groote, La Luce, 2017, olieverf op doek, 120 x 160 cm